fbpx
Ida og Øystein fra Flav AS

Veien fra enkeltpersonforetak til Flav AS

Flav AS har fått nye nettsider, ny profil og nytt navn. Gründer Ida T. Sætersdal gir oss et tilbakeblikk på den «flavtastiske» historien selskapet har vært gjennom på sin vei fra enkeltpersonforetak til et vellykket konsulentselskap.

Fra enkeltpersonforetak til aksjeselskap

Flav-historien begynte i 2014. Da startet jeg mitt eget firma og var mutters, putters alene. Navnet på selskapet var dørgende kjedelig. Det var et enkeltpersonforetak som het «Konsulent Ida T. Sætersdal». Etter ganske kort tid fikk jeg råd om å starte et aksjeselskap. Da måtte navnet også endres.

Jeg gikk og grublet litt for meg selv. For min del kommer det sjelden mye godt ut av å jobbe på egenhånd. Det skjedde heller ikke i denne saken. Derfor var det flavtastisk at jeg etter hvert slo meg sammen med Øystein Haukås. Med han på laget fikk jeg en klok fyr å sparre med. Også når det gjaldt navnevalg for selskapet. Da gikk det fra det litt svevende Retningsviseren AS til det svært konkrete Kompetansedeling – folk AS. Vårt mål var å dele kompetanse, og vi skulle ha mange flinke og greie folk med oss. Derav det nye, flotte navnet på selskapet som ble etablert i 2017.

Vi er alle Flav’ere

Siden den gangen har vi vokst, og etter hvert ble vi nesten like mange som det var bokstaver i Kompetansedeling. Så en dag fant vi ut at vi ville endre navn på selskapet igjen. Vi ville ha noe lett og lekent. Vi brukte noen timer på å lete etter noe som passet, og en dag kom navnet Flav ut av en boks.

Flav betyr egentlig ingenting, men vi syntes det både hørtes og så flavtastisk ut. Det klinger fint, og med den nye logoen vår synes vi navnet er skikkelig fint å se på. Nå har vi til og med begynt å identifisere oss med dette navnet. Vi er alle Flav’ere, og det føles ganske herlig!

Alle i Flav må være flinke og greie

Formålet til Flav er det samme som det har vært hele veien: Vi skal levere administrative konsulenttjenester i et bredt spekter, slik at våre kunder skal kunne ha fokus på egen kjernevirksomhet. Hva selskaper har behov for varierer og endrer seg, men noen grunnleggende ting må være på plass for ethvert selskap, som for eksempel personalhåndtering, økonomistyring, regnskap og forefallende administrative oppgaver.

Men mange trenger også hjelp til å nå kundene sine. Derfor tilbyr vi nå tjenester innen digital markedsføring, websider, profilvalg, logo og lignende. Vi går også inn i selskaper som daglig leder, økonomisjef, HR-sjef eller i andre ledende posisjoner.

For å kunne levere såpass tunge tjenester har vi valgt å ansette kun de beste folkene. Vi sier at vi har to kriterier når vi ansetter folk: de må være flinke og greie. Da får både vi og kundene våre det helt flavtastisk!

Foto: Øystein Haukås og Ida T. Sætersdal er gründerne bak konsulentselskapet Flav AS