fbpx
Gasellebedrift 2021

Flavtastiske Flav er Gaselle 2021

Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret årets mest fremgangsrike bedrifter. På listen over Gasellebedrifter for 2021 er Flav. Det er jeg uendelig stolt over, skriver gründer Ida T. Sætersdal.

av | mar 13, 2022 | Nyheter

Kåret til Gasellebedrift i 2021

Ganske nylig fikk jeg en telefon fra en selger som ville hjelpe oss å profilere Flav. Jeg må innrømme at jeg var litt avvisende og henviste henne heller til vår dyktige daglige leder Gabriella Osborne. Men da selgeren fikk skutt inn at grunnen til henvendelsen var at vi var kåret til Gasellebedrift i 2021 av Dagens Næringsliv endret tonen seg. Det ble en veldig hyggelig telefonsamtale. Utmerkelsen kom nemlig som en overraskelse på meg. Jeg hadde ikke fått med meg at selskapet jeg startet i det små i 2014 kunne hake av på alle kriteriene for gasellebedrift noen år seinere:

  • Levert godkjent regnskap
  • Minst doblet omsetningen over fire år
  • Omsetning på over en million kroner første år
  • Positivt samlet driftsresultat
  • Unngått fallende omsetning
  • Vært aksjeselskap

Kriteriene

Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret årets mest fremgangsrike bedrifter. På listen fra 2021 står altså Flav, og det er jeg uendelig stolt over! Det er minst tre gode grunner til at vi kan smykke oss med tittelen og et fint diplom: At selskapet ble startet, at vi ble to eiere i 2017 og at Flav i dag har 12 ansatte hvorav 9 er kvinner.

Men, som kriteriene for gasellebedrift tilsier, så er det også en rekke andre faktorer som har vært viktige. For det første har vi hatt orden i sysakene fra første dag. Da jeg startet et enkeltpersonforetak i 2014 så jeg tilfeldigvis en annonse i Bergens Tidende der DNB inviterte personer som drømte om å starte egen bedrift på et minikurs. Jeg meldte meg på og var eneste deltaker. Resultatet var at jeg fikk veldig god hjelp. Deretter ble jeg invitert på kurs hos Skatteetaten hvor temaet var viktigheten av å føre regnskap. Det var en stressende seanse for meg som blir urolig bare jeg får en SMS fra Altinn. Men det fikk meg i alle fall på rett spor fra første dag. Jeg kjøpte et enkelt og skybasert regnskapsprogram, fikk bedriftskonto i DNB og gjorde umiddelbart min første feil da jeg skulle handle middag og brukte bedriftskortet i stedet for mitt private kort. Da måtte jeg få hjelp fra en god venn til å rydde opp. Øystein Haukås kom på banen og fikset feilen, som jeg mener beløp seg til 47 kroner. Dermed fikk jeg levert godkjent regnskap allerede fra første driftsår, og svarte med det på første punkt for «kriterier gasellebedrift».

Noen år seinere var det nettopp Øystein som gjorde at vi doblet antall ansatte. Da hadde jeg omdannet selskapet fra enkeltpersonforetak til aksjeselskap og vi svarte med det på siste punkt for «kriterier gasellebedrift». Øystein kom inn i 2017 og vi ble to eiere og to ansatte. Kort tid etter ansatte vi Karl Aksel og veksten var i gang. Omsetningen har økt jevnt og trutt, og de siste årene har vi vokst kraftig. Vi er i dag en helt flavtastisk gjeng som hver dag leverer tjenester innenfor nettopp regnskap, økonomi, markedsføring, administrasjon og ledelse. Vi vokser fremdeles og har store ambisjoner.

Vi har ikke tenkt å hvile på laurbærene. Vi vil vokse videre og vi er alltid på jakt etter flinke folk. Våre viktigste kriterier når vi ansetter er at vi ser etter folk som skal være både flink og grei. Så dersom du er det, vil vi gjerne ha deg med i vårt flavtastiske Flav. Send oss en e-post på post@flav.no eller ring vår flavtastiske daglige leder på 481 17 385.

Les også mer om her om hvilke andre tjenester vi kan hjelpe deg med