fbpx

Digital vårrengjøring challenge 2023

Uke 3 – Google Min Bedrift

Oppgave Tirsdag 28. mars

Oppgave tirsdag 28. mars: Legg inn logo og bilder til din Google Min Bedrift profil

Vi fortsetter oppdateringen av din Google Min Bedrift profil med å se på, og oppdatere, logo og bilder. Google legger automatisk til et bilde av din fasade, basert på adressen du har lagt inn i profilen samt kart, men for at dine kunder skal få det rette inntrykket av deg, har du mulighet til å legge til bilder selv også. Husk at bilder lagt inn av kunder i forbindelse med anmeldelser også vises under din profil.

Hvilke bilder som ligger under din profil hjelper kundene med å danne seg et inntrykk av dine tjenester eller produkter, og et godt bildegalleri kan være utslagsgivende for at kunden velger akkurat deg fremfor konkurrentene.

Bla litt i ditt bildearkiv eller knips noen nye bilder, så setter vi igang.

Legg til bilde

Finn din bedrifts Google profil ved å søke på eget bedriftsnavn i Google søk eller Google maps. Er du registrert som administrator vil du få opp et panel i visningsfeltet for søk.

Fra panelet du får opp iGoogle Søk velger du knappen “legg til bilde”. Du vil da få et popup-vindu med tre valg: Foto, logo, forsidebilde.

Velg hva du vil laste opp

Valg -> Foto

Under delen foto kan du legge inn bilder og video som representerer din bedrift. Start gjerne med å legge til et knippe gode bilder eller videoer som representerer din bedrift akkurat nå. Tenk bilder og situasjoner av interiøret, spennende detaljer eller sesongrelaterte foto, og bilder som viser dine kjernetjenester og produkter. Det er ingen begrensning på antall foto og videosnutter du kan laste opp, men sørg for at du overholder disse kravene:

For bilder: Formatet må være JPG eller PNG og størrelsen må væar mellom 10 kB og 5 MB. Google anbefaler en oppløsning på 720 piksler i høyden og 720 piksler i bredden, mens minstekravet til oppløsning er 250 piksler i høyden og 250 piksler i bredden. Google sier ellers at bildene bør overholde en viss kvalitet. Dette vil si at bildet skal være i fokus og godt opplyst, og at du må unngå overdreven bruk av filtre og markant etterbehandling i redigeringsprogrammer. Google vil med andre ord at bildene skal representere virkeligheten så godt det lar seg gjøre.

For video: Skal du laste opp video må du holde deg til disse retningslinjene: Varighet kan ikke overstige 30 sekunder og filstørrelsen kan ikke være over 75 MB. Oppløsningen må være 720p eller høyere.

Ønsker du å fjerne bilder som finnes på din profil? Er det bilder du selv har lastet opp kan du enkelt fjerne disse når du er innlogget. Er det bilder som er lastet opp av kunder eller besøkende som er i strid med reglene for innhold eller strider mot lover må du rapportere bildene til Google i et håp om at de blir fjernet. Noen opplever også at bilder kan være feilopplastet av kunder som tror det er din bedrift men egentlig er en annen. Du kan også be om å få fjernet disse via å rapportere dem.

Valg -> Logo

Når du har lastet opp bilder og/eller videosnutter fra din bedrift bør du sjekke over og laste opp logo om du ikke allerede har dette. Logoen gjør det enkelt for kunder å kjenne igjen din bedrift og kan bidra til å styrke din merkevare. Har du lastet opp logo vil denne bli liggende øverst i din profil like ved navnet på din bedrift, og vil også vises som profilbilde når du for eksempel svarer på anmeldelser eller poster oppdateringer.

Om du ikke har fullført bedriftsprofilen din med kontaktopplysninger og åpningstider kan det være at du ikke får opp valg om å legge til logo. Oppdater først alle opplysningene i din profil før du prøver igjen. Det går gjerne noe tid fra fullført profilinformasjon til Google åpner for logo, så vær tålmodig om det ikke skjer med en gang.

Valg -> Forsidebilde

Du kan også laste opp et forsidebilde som du syns representerer bedriften din på en best mulig måte. Dette bildet vil mest sannsynlig bli vist som første bilde på din profil, uten at det er en garanti.

Gled deg til i morgen! Da tar vi for oss verdien av anmeldelser på Google Min Bedrift!

Våre markedskonsulenter

Janicke Hansen

Janicke Hansen

Janicke er en dreven digital markedsfører med lang erfaring fra bransjen. Hun kan kunsten med å tenke helhetlig i forhold til markedsføring og skape godt og engasjerende innhold. Hun brenner for å benytte storytelling som en rød tråd i kommunikasjonen.

 

Hilde

Hilde Kristine Sandtorv

Hilde er en målrettet og strukturert person som har mye kompetanse på strategi og annonsering på digitale plattformer. Hun er ikke redd for å komme med ideer og innspill som er til kundens beste, og har et godt humør som lett smitter på de rundt henne.

Sofie Færestrand

Sofie Færestrand

Sofie er vårt nyeste tilskudd i markedsteamet, og er dyktig, engasjert og kreativ med kampanjeplanlegging, innholdsproduksjon, design & publisering på sosiale medier og digitale kanaler. Hun er alltid oppdatert på de nyeste trendene og er en racer på TikTok.

 

Logo Flav grønn

Kontakt oss

Flav AS
Heiane 2B,
5131 Nyborg
Tlf: 4131 4801
Mail: post@flav.no

Flav i sosiale kanaler